Spataders - couperose

Spataders - couperoseSpataders en couperose verwijderen met gepulseerd licht met Differend Pulsed Light

Spataders en couperose verwijderen met gepulseerd licht met Epil-Flash

Het gepulseerde licht van Epil-Flash past de meest geschikte technologie toe om couperose en spataders succesvol te verwijderen!

De combinatie van de juiste golflengte van het gepulseerde licht waardoor de stralen op de huid worden gezonden, de aangepaste pulslengte en de koeling vóór, tijdens en na de applicatie, staan borg voor optimale resultaten, zonder gevaren of risico's op neveneffecten.

Gepulseerd licht (IPL) garandeert een optimale doorlaatbaarheid van de epidermis (opperhuid) en tegelijkertijd een maximale absorptie door de oxyhemoglobine (bloedkleurstof) van de bloedvaatjes.

Hierdoor wordt enerzijds de opperhuid maximaal beschermd, anderzijds worden de bloedvaatjes succesvol “vernietigd” zonder dat ze openbarsten (bij sommige andere technologieën kunnen de bloedvaatjes openbarsten en zo purpura veroorzaken, d.i. rode of paarse verkleuringen van de huid veroorzaakt door kleine onderhuidse bloedingen). Bij IPL-toepassing storten de bloedvaatjes als het ware in elkaar zonder onderhuidse bloeduitstortingen tot gevolg te hebben.

De IPL hanteert het principe van selectieve fotothermolyse en thermokinetische selectiviteit en heeft als doel enerzijds een totale vernauwing van het bloedvaatje en tegelijkertijd een coagulatie (stollen) binnenin dit bloedvaatje. Dankzij deze technologie barsten de bloedvaatjes niet open en worden ze succesvol vernietigd zonder bloeduitstortingen te veroorzaken.

Met de IPL kunnen verschillende diktes (diameters) van bloedvaatjes behandeld worden (van 0,1 tot 2 mm), op verschillende lichaamsdelen (bijv. gelaat, benen,...) bij verschillende huid- en fototypes.

VOORDELEN VAN VASCULAIRE BEHANDELINGEN MET DE DPL

IN HET BIJZONDER AANBEVOLEN BIJ:

Ledematen:
Telangiectasias (zichtbare adertjes tussen 0,1 en 1 mm diameter)
Venulectasias (adertjes met een diameter groter dan 1 mm – ledematen)

HOE VOELT DE BEHANDELING AAN?
De pulsen brengen een warmteprikkeling teweeg. Door de koeling vóór, tijdens en na de behandeling zijn deze prikkelingen draaglijk.

HOE LANG DUURT EEN SESSIE?
Deze behandelingen worden met speciale kopstukken uitgevoerd. Meestal moeten slechts kleine oppervlakken behandeld worden, en zijn de sessies vrij kort. In het algemeen wordt een zone maximum 1 kwartier behandeld.

AANTAL SESSIES?
Voor kleinere adertjes (0,1 tot 1 mm diameter) volstaan 1 of 2 behandelingen.
Voor grotere adertjes (1 mm tot 2 mm diameter) varieert het aantal behandelingen tussen 2 en 3.
Voor rosacea varieert het aantal behandelingen tussen 2 en 3.
Tussen 2 sessies zit een periode van 4 tot 6 weken.

ZIJN ER NEVENEFFECTEN?
Mogelijke neveneffecten zijn minimaal.
Tijdelijke roodheid kan voorkomen, deze verdwijnt spontaan na enkele uren.
In uitzonderlijke gevallen kan er een huidreactie optreden die resulteert in een lichte korstvorming welke verdwijnt na een week à 10 dagen.

VOORAF?
Het is aangeraden om 4 weken vóór de behandeling de zon te mijden.

NADIEN?
Na de behandeling is het aangeraden 4 tot 6 weken de zon te mijden. Indien het gelaat behandeld werd, dient men een crème met hoge beschermingsfactor aan te brengen.

NAZORG?
Vlak na de behandeling wordt een antiflammatoire crème aangebracht (bijvoorbeeld Flammazine, Flamigel). Men mag deze zalf enkele dagen gebruiken.

Lisbeth Leys Tendens - Geconventioneerde kinesitherapeute
Gebroeders De Winterstraat 25 - 2275 Lille - België -
GSM : 0475 48 88 54 - lisbeth.leys@proximedia.be
BTW BE 0701.578.828

Toezicht autoriteit - Cel Federale Gezondheidsinspectie Antwerpen Haenen Winny
Pelikaanstraat 4 - 2018 Antwerpen - ivm.antwerpen@gezondheid.belgie.be - 02/5247850